30 marzo 2007

EL QUE COSTA VEURE LES MÀQUINES TREBALLANT EN UNA OBRA


Fa uns dies que vaig fer una relació de les obres que s’estan fent al nostre municipi.

Ahir vaig estar mirant com s’anaven desenvolupant els treballs de la rotonda del Vitxi i la veritat és que des del moment en què es va començar a parlar de la construcció d’una rotonda en aquest maleït stop del Km. 4,400 de la carretera BV-5101, fins al dia que es van iniciar les obres, ha hagut de passar molt de temps, fins i tot anys, i també moltes reunions, molts escrits i moltes propostes a sobre la taula.

En primer lloc, deu fer set anys que li vàrem sol·licitar a la Diputació de Barcelona que ens construís la rotonda en aquest punt. Ells ens varen contestar que no feien obres noves a la seves carreteres, ja que estaven en procés de transferir-les a la Generalitat de Catalunya. Van dir-nos que ens podien ajudar en la redacció del projecte, però que l’obra l’havia de fer l’Ajuntament de Dosrius.

A partir d’aquí, vam haver de buscar algú per encolomar-li la construcció d’aquesta obra. Mitjançant conveni urbanístic, vàrem aconseguir que el promotor de la zona de la Bomba es fes càrrec de cost de la mateixa, aproximadament 90 milions de les antigues pessetes, ja que aleshores era la moneda en curs, amb la condició que els terrenys els aportés l’Ajuntament de Dosrius.

Doncs, endavant, posem-nos a treballar per adquirir els terrenys. Això ho vàrem aconseguir fa uns 10 mesos, comprant 16.000 m2 de terrenys per a equipaments, negociació que també va durant uns 4 - 5 anys.

Aquest és un exemple clar del camí que sovint es fa abans d’iniciar una obra municipal. Cal tenir en compte que, gairebé sempre, al darrere hi hagut molt de treball i, sobretot, molta persistència per aconseguir l’objectiu marcat.

No hay comentarios: