07 marzo 2007

FINS A QUIN PUNT POT ARRABAR LA DEMAGÒGICA A LA POLÍTICA

Un dels greus problemes que té la nostra democràcia en aquests moments és la manca de credibilitat que tenim els polítics. Això es tradueix en abstencions molt altes durant les comtesses electorals.

Aquesta credibilitat se sol perdre per les incongruències, demagògies i actituds, entre moltes altres coses, dels polítics, que desencisen els electors.

Ara en tenim una de molt clara, el Partit Popular convoca els espanyols i espanyoles a una gran manifestació per l’excarceració de De Juana Chaos, com si això fos una cosa històrica i sense precedents. Però hem de ser capaços d’explicar que això és pura demagògia electoral.

Hem d’explicar que ministres del PP varen excarcerar fins a un total de 56 reclusos d’ETA, molt abans que acabessin les seves condemnes. Per exemple, Mariano Rajoy en va treure de la presó un total de 14, el Sr. Acebes en va treure 23 i la resta, fins arribar a 56, els va treure el Sr. Mayor Oreja.

A la dreta li va bé que la gent no participi en les votacions, perquè l’abstenció sempre perjudica les esquerres.

Això és molt fàcil d’explicar, ja que la dreta mai pensa en la col·lectivitat i actua moguda per l’interès personal, que aquest sí que dóna motius per anar a votar. En baixes participacions sempre hi surt guanyant la dreta, per això no té escrúpols a l’hora de fer demagògia i desacreditar el sistema, encara que ells també en surtin esquitxats, perquè saben que en el fons ells hi guanyen.

No hay comentarios: